Strážníci dostanou novou obuv, opasky a další součásti výstroje. "Výstrojní součástky jsme v rámci výběrového řízení testovali, a to samotnými strážníky v přímém výkonu služby,“ uvedl ředitel Eduard Šuster. Zkušenosti z terénu pak strážníci předali výběrové komisi, která při výběru vítězné firmy jejich poznatky zohlednila.

Zbývající část zakázky dokončí městská policie do poloviny ledna. "Zůstaly jen obuv, opasky a ponožky. Ostatní části zakázky se musely zrušit, protože se přihlásil jen jediný dodavatel," vysvětlil radní pro bezpečnost Libor Hadrava (ANO), který má městskou policii v gesci.

Novými smlouvami, které vzejdou ze soutěže na servis aut, chce podle ředitele městská policie ušetřit. Za uplynulé čtyři roky utratila za opravy 237 vozidel, které používá, 94,3 milionu korun. V aktuálním výběrovém řízení hledá firmy, kterým za servis vozového parku zaplatí maximálně 66 milionů.

Naposledy vybírala Praha dodavatele na opravy vozidel v roce 2005. "Tato veřejná zakázka snižuje dosavadní náklady cca o 30 milionů korun na čtyři roky," řekl na tiskové konferenci radní Hadrava.