"Městská část navrhla klubu novou nájemní smlouvu o užívání stadionu v Seifertově ulici, která by řešila situaci s nezaplacenými splátkami nájemného. Klub ale na podmínky zatím nepřistoupil. Dále o nich jednáme," řekl místostarosta. Radnice podle něj navrhla, aby klub zaplatil dluhy do konce května. Podmínkou smlouvy je kauce ve výši tří měsíčních nájmů, tedy 270.000 korun. Smlouva by nově byla na jeden rok s možností prodloužení.

Mluvčí klubu dnes na dotaz ČTK existenci žaloby potvrdil. Zároveň řekl, že jednání s radnicí pokračují. Víc se ale k situaci nechtěl vyjadřovat.

Městská část je vlastníkem stadionu. V uplynulých letech za něj postupně zaplatila 70 milionů korun. Scelení majetku dokončila loni nákupem administrativní budovy, tribuny a osvětlení.

Viktoria Žižkov patří mezi nejstarší fotbalové kluby v Česku. Klub neblaze proslul korupčními aférami spojenými s působením manažera Ivana Horníka. Média nedávno upozornila na to, že hráči druholigového klubu nedostali už několik měsíců zaplaceno.