V Praze vede po sečtení 86 procent okrsků v boji o magistrát ANO s 22,26 procenty. TOP 09 má 19,94 procent, s odstupem následuje Trojkoalice, ODS a ČSSD.

Krnáčová během odpoledne řekla, že chce na radnici spolupracovat především se slušnými lidmi. Žádnou ze stran nejmenovala. Babiš po sečtení zhruba tří čtvrtin okrsků řekl, že s TOP 09 hnutí vyjednávat nebude. "Po posledních vyjádřeních TOP 09 souhlasím s panem předsedou," připojila se Krnáčová. Zástupci hnutí tvrdí, že v hlavním městě zatím ANO jednání o povolební spolupráci nezačalo. Čeká na konečné výsledky. Vyjednávání by podle Babiše měla vést Krnáčová se svým týmem. Kdo v něm bude, zatím nechtěla říci.

Na komunální úrovni by se Babiš nebránil stejné spolupráci, která nyní funguje na vládní úrovni. Sestavování koalic sociální demokracie, ANO a lidovců dnes podpořil také předseda ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka. V Praze si takové spojení dovede představit i lídr zdejší sociálnědemokratické kandidátky Miloslav Ludvík. Jednání podle něj ale musí zahájit ANO, které má také vybrat primátora.

"Budeme se těšit na spolupráci s těmi, kteří s námi budou chtít v Praze nastolit takový systém, aby peníze, které do Prahy plynou, byly využívány na projekty pro občany," uvedla dnes také Krnáčová. Předsedkyně pražské buňky ANO Radmila Kleslová řekla, že hnutí vyhrává také v některých velkých pražských městských částech.

Babiš je s výsledky hnutí spokojen, ocenil především úspěch v Ostravě a Brně. "Myslím, že jsme prokázali, že jsme stabilní součástí naší politické scény. Je vidět, že se zásadně mění naše politická scéna po 25 letech vlády tradičních stran," uvedl Babiš.

V senátních volbách do druhého kola zřejmě postoupí devět kandidátů ANO. Babiš odpoledne řekl, že by za úspěch považoval postup poloviny ze 26 kandidátů. "ČSSD je v Senátu těžký soupeř, i devět kandidátů je pro nás úspěch. Občané volili kandidáty, kteří už v Senátu mají zkušenosti," řekl Babiš. Podle něj výsledky voleb nebudou mít žádný vliv na celorepublikovou politiku a situaci ve vládě.