Nohavica je zvědavý, z jakých koutů světa se jeho diváci budou připojovat. "Nechám se překvapit, ale podle toho, kdo už nám píše a děkuje za nápad, to vypadá, že ani Japonsko a Afrika nebudou daleko. Čechy najdeš po celém světe," řekl.

Koncert potrvá dvě hodiny a bude bez přestávky. Zkouška to tak bude hlavně pro hosty v sále. "Od počítače si na záchod můžeš odskočit přeci jenom kdykoliv," řekl Nohavica. Diváky z celého světa pozve na dvě hodiny, aby nakoukli do klubu a zažili jeho atmosféru. Koncert ve středu 19. prosince začne v 19:00. Hostem koncertu bude jeho letitý spoluhráč na akordeon a klávesy Robert Kuśmierski.

Heligonku zpěvák otevřel před třemi lety a dnes je rád, že se k tomu rozhodl. "Jak pro mne, tak pro lidi je to příjemné místo k setkávání," uvedl.

Nohavica patří mezi legendy tuzemského folku, vystupuje více než 45 let. Jeho alba jsou dlouhodobě nejprodávanější na tuzemském trhu a mnohé jeho písně zlidověly. Když v roce 2012 vystoupil na festivalu Benátská noc v Liberci, dorazilo 19.000 lidí. V roce 2009 zase třikrát po sobě zcela zaplnil pražskou Lucernu a rok předtím poprvé v historii ostravských Colours of Ostrava vyprodal festival.

Svými texty i projevem si získal mnoho příznivců již za totality, kdy v podstatě neměl přístup do médií a jeho tvorba se šířila převážně formou amatérských nahrávek. Stínem jeho tehdejšího působení byla spolupráce s komunistickou Státní bezpečností v 80. letech. Nohavica na své internetové stránce styky s StB připustil, vyloučil ale, že by udával lidi. Podle tisku StB na Nohavicu tvrdě tlačila a vydírala ho hrozbou vězení za pobuřování.

Loni převzal Nohavica od prezidenta Miloše Zemana medaili Za zásluhy I. stupně. Letos Nohavicovi udělil ruský prezident Vladimir Putin Puškinovu medaili, která je od roku 1999 udělována Rusům i cizincům, kteří se významně zapsali v kulturní oblasti, literatuře či jiných oborech umění.