"Vystoupení bude hudebním dobrodružstvím - melodické vokály, svěží rytmy, radost z hudby a čistá improvizace," uvedla Selingerová.

A capella soubor projektu Gimme 5 tvoří zpěváci Joey Blake a David Worm, kteří vystoupili s McFerrinem v Česku už na dvou předchozích koncertech. Tentokrát se k nim přidají zpěvačky Judi Vinar a Rhiannon. Všichni čtyři s McFerrinem spolupracovali už koncem 80. let v souboru Voicestra.

Pěvecký kvintet nyní bude v Praze a v Brně přímo na pódiu vytvářet skladby, které začínají nápěvem v podání jednoho vokalisty. K hlavní hudební myšlence se postupně přidává zpěv ostatních a jejich hlasy dávají písním rytmus i orchestrální podobu. McFerrin do nich zapojuje publikum nebo tvoří své vlastní improvizace.

McFerrin je v České republice velice populární. Když zpíval na JazzFestu v roce 2011, museli pořadatelé pro velký zájem přidávat druhý koncert. Před čtyřmi lety vystoupil na netradičním koncertu s Českou filharmonií pod otevřeným nebem na zcela zaplněném Staroměstském náměstí v Praze, kde nejen zpíval, ale také dirigoval skladbu Holberg suite-Rigaudon Edvarda Griega. Ještě před open air koncertem vystoupil v pražském Rudolfinu ve dvou programově odlišných koncertech. V roce 2012 byl jednou z hvězd festivalu Colours of Ostrava. V Praze naposledy vystoupil letos v květnu s programem Circlesongs.