"Jako režisér jsem mohl pracovat s oscarovým hercem, což je super," připomněl Wehrenberg Neckářovu roli v Oscarem oceněném filmu režiséra Jiřího Menzela Ostře sledované vlaky.

Neckář v příběhu doplněném mnoha písněmi v podání jeho kolegů hraje ředitele Hotelu Hvězdář, který netrpělivě očekává příjezd hostů na astrologický kongres. Místo nich však hotel postupně navštěvují různé postavy zpívající Neckářovy písně. Například jako fanynka s písní Chci tě líbat dorazila Lucie Bílá, Jaromír Nohavica v roli údržbáře zpívá Podej mi ruku a projdem Václavák a Václav Noid Bárta se jako láskou zklamaný řidič tramvaje utěšuje písní Kdo vchází do tvých snů má lásko. V pořadu dále hrají a zpívají Ondřej Ruml, Jiří Korn, Debbi, Eva Burešová nebo Radoslav Banga. Svoji první píseň v češtině zazpívá také Thom Artway.

"Moji mladší i starší kolegové skvěle zpívají a líbilo se mi, jak originálně herecky každou píseň ztvárnili. Třeba Ze soboty na neděli je senzační taneční číslo," podotkl Jan Neckář, kapelník skupiny Bacily doprovázející bratra Václava.

Na pozadí písní se také odvíjí příběh pikolíka v hotelu (Jan Cina) a recepční (Berenika Kohoutová). "Přišlo mi neuvěřitelné, že mohu pracovat s Václavem Neckářem, jehož písničky miluju," řekla Kohoutová, která hraje ve Studiu DVA princeznu v divadelní adaptaci Šíleně smutné princezny.

Neckář u příležitosti 75. narozenin, které oslavil 23. října, vydal kompilaci balad Já ti zabrnkám. Od roku 2002, kdy ho postihla mozková mrtvice a po rekonvalescenci se vrátil na scénu, absolvoval množství koncertů.

Václav Neckář začínal jako herecký elév v Mosteckém divadle pracujících a v plzeňském divadélku Alfa. Od roku 1966 účinkoval v divadle Rokoko, v letech 1968 až 1970 byl společně s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou členem pěvecké skupiny Golden Kids. Jako herec se proslavil především rolí ve filmu Ostře sledované vlaky, ale hrál i hlavní role ve filmu Skřivánci na niti a v pohádce Šíleně smutná princezna. Od 70. let natáčí a koncertuje se skupinou Bacily. Podle společnosti Supraphon na její značce prodal od roku 1965 více než 7,6 milionu nosičů.