Roger byl klokanem rudým, kterého má Austrálie ve znaku a který je zároveň největším světovým vačnatcem. Prakticky celý svůj život prožil v klokaní rezervaci v Alice Springs, jediném větším městě v australském vnitrozemí. Sem byl převezen už jako mládě poté, co jeho matku srazilo na silnici auto. Na rozdíl od ní uhynul Roger stářím.

Věhlas si získal především jako velký svalovec. Jeho horní část těla se stala doslova atrakcí. V rezervaci s dalšími asi 50 klokany byl jasným alfa samcem a měl několik samiček.

Díky sociálním sítím získal v uplynulých letech proslulost po celém světě. Na Instagramu měl Roger s ostatními klokany kolem sebe více než 900.000 fanoušků, na Facebooku přes půl milionu.

Jeho úhyn vzbudil u mnoha Australanů zármutek. Majitel rezervace Chris Barnes napsal v jeho nekrologu: "Měl krásný a dlouhý život a měly ho rády miliony lidí. Navždy Tě budeme milovat a budeš nám chybět, Rogere." Australská popová zpěvačka Natalie Imbrugliaová konec jeho života komentovala následovně: "Na mou tvář vždy přinesl úsměv. Takový vskutku hrdý a silný kluk."

S přibývajícím věkem se i Roger postupně uklidnil. Ke stáru trpěl artritidou a také čím dál hůře viděl. Své poslední místo odpočinku našel Roger v klokaní rezervaci. Podobně vypadající následovník Rogera se mezi klokany dosud neobjevil.

V Austrálii žije momentálně asi 45 milionů klokanů, téměř dvakrát více než lidí. Spolu se pštrosem emu je tento vačnatec štítonošem na australském státním znaku.