O lístky do Sono Centra byl v posledních měsících mimořádný zájem. Pro "uklidnění situace" mezi fanoušky přidala kapela další koncert se stejným programem. Uskuteční se 23. ledna znovu v Sonu, řekl ČTK zpěvák a kytarista Pavel Váně, spoluzakladatel a současný kapelník Progresu 2.

Skupina dnes začala staršími skladbami, zařadila na program také několik novinek z alba Tulák po hvězdách a pro fanoušky si připravila i část první československé rockové opery Dialog s vesmírem. Měla premiéru před 40 lety.

Recept na to, jak udržet skupinu na scéně půl století, je podle kapelníka tolerance a vzájemná úcta mezi muzikanty. Také je potřeba přijít s něčím originálním a specifickým. "Pro nás to byly ty 'větší plochy', tematická muzika, často práce s nějakou předlohou," řekl ČTK Váně, a připomněl tak starší konceptuální alba a scénické audiovizuální programy.

Spolu s Váněm nyní Progres 2 tvoří kytarista Miloš Morávek, baskytarista Pavel Pelc, klávesista Roman Dragoun a bubeník Zdeněk Kluka, který jako jediný prošel všemi etapami kapely založené původně pod názvem The Progress Organization. Jako hosta si dnes skupina pozvala dalšího zakládajícího člena Emanuela Sideridise, který už dlouho žije v Řecku.

Vyprodaný je také nedělní pražský křest nového alba v Lucerna Music Baru. Koncem listopadu se kapela chystá na Slovensko, v prosinci se představí v Liberci a Teplicích, zahraje také na Beatfestu v Lucerně v Praze.