"Já jsem vždycky raději kamarádila s klukama," komentovala osmasedmdesátiletá Pilarová fakt, že duety nazpívala pouze s muži. "Zopakovala jsem si spolupráci se stejně starým Karlem Gottem a jinak je na albu řada zajíců," dodala s úsměvem.

S Gottem natočila Pilarová novou verzi hitu Dotýkat se hvězd, který si spolu zazpívali v roce 1964 v celovečerním filmovém muzikálu Kdyby tisíc klarinetů. "Kdyby nám tehdy někdo řekl, že to znovu a ještě lépe nazpíváme v roce 2018, považoval bych to za utopii," uvedl Gott.

Gott se loni vystoupením v pražském Divadle Hybernia po nemoci vrátil na velká pódia. Na koncertu s názvem Karel Gott still aLIVE za doprovodu Boom!Bandu Jiřího Dvořáka přivítal mezi svými hosty na pódiu i Pilarovou. "Sledoval jsem Evu už v roce 1960, kdy jsem ještě pracoval v ČKD, a považoval jsem ji za zpěvačku číslo jedna. Vzhlížel jsem k ní jako ke zjevení," prohlásil Gott.

Také svoji předchozí desku s názvem Pilarka 2013 spojila zpěvačka s Febiofestem. Hudebně pestré album obsahující blues, swing, pop i šanson pokřtila v rámci zahájení festivalu.

Pilarová před třemi lety koncerty v Brně a v Praze slavila 55 let na scéně. Mezi hosty byli Matěj Ruppert, Vojtěch Dyk a kapela Wohnout. Ze zdravotních důvodů se akce nezúčastnil avizovaný Gott.

Brněnská rodačka studovala operní zpěv na Janáčkově akademii múzických umění. Poté JAMU opustila a nastoupila do pražského divadla Semafor, v němž vystupovala například s dvojicí Suchý a Šlitr. Objevila se i ve filmu Dobře placená procházka. Její hlas o rozsahu tří oktáv jí přinesl řadu ocenění v Čechách i zahraničí. Třikrát se stala vítězkou ankety Zlatý slavík a v roce 2009 ji tehdejší prezident Václav Klaus vyznamenal medailí Za zásluhy.