Pro ostravský koncert si Anna K. vybrala Multifunkční aulu Gong v Dolních Vítkovicích, kde v minulosti vystupovala na festivalu Colours of Ostrava. "Koncert mám ještě v živé paměti. I proto jsem zvolila Gong," řekla. Turné bude věnované loni vydané desce Světlo, i proto se jmenuje Moje světlo.

Název turné také souvisí s bojem zpěvačky s rakovinou. "Dohodli jsme se na něm s kapelou už loni v září. Těsně po operaci za mnou přišli do nemocnice. Řekli jsme si, že v dubnu uděláme tyto tři koncerty. Abych se měla na co těšit," řekla zpěvačka. Dodala, že jak se termín blíží, sbírá všechnu sílu a energii. "Věřím ale, že před prvním koncertem budu v plné síle," uvedla s úsměvem.

S posledním CD, které považuje za jedno z nejlepších ve své kariéře, Anně K. a jejímu týmu pomáhal i Jaroslav Uhlíř, který napsal melodii jedné písně a Zdeněk Svěrák, který ji otextoval. A právě Uhlíř se může stát speciálním hostem všech tří koncertů. Na desce si zahrál, Annu K. by mohl doprovodit i při živých koncertech. "Moc ráda ho pozvu. Určitě do Prahy, věřím ale, že přijede i na koncerty v Brně a Ostravě," uvedla. Dodala, že v jednom z duetů si společně s ní zazpívá Robert Kodym.

Návštěvníci se mohou těšit i na speciální scénu. Její výjimečnost nebude postavena na technických vymoženostech jako jsou LED obrazovky. Vizualizace bude postavena na akvarelu, který se stal hlavním motivem obalu CD Světlo. "Za designem scény stojí tým Pink Panter, který v kompozicích vychází právě z grafiky CD. Jejím autorem je výtvarník Daniel Kurz. Rozhodně půjde o moje největší turné," řekla Anna K.

Anna K. turné odstartuje v Ostravě 7. dubna. O tři dny později se představí v brněnském Sono Centru, 12. dubna zazpívá v pražském Fóru Karlín. Koncerty v Praze a Brně jsou vyprodané, v Ostravě jsou ještě k dispozici.

Rodačka z Vrchlabí, vlastním jménem Luciana Krecarová, vystudovala hudebně-dramatický obor na pražské konzervatoři a od dětství účinkovala v divadle Semafor, ze kterého odešla po 20 letech. Komerční úspěch měla už její debutová deska Já nezapomínám z roku 1993. Zlom v její kariéře přineslo její třetí album Nebe, za něž od Akademie populární hudby dostala Anděla za album roku a zpěvačku roku 1999. Před sedmi lety poprvé podstoupila léčbu rakoviny prsu a poté se zapojila do dvou vlastních kampaní nabádajících ženy k včasnému vyšetření a pravidelným kontrolám. Loni se zákeřnou nemocí bojovala úspěšně znovu.