"Mezi gratulanty budou například Karel Gott, Petra Janů, Jiří Korn, Václav Neckář, Monika Absolonová, Kateřina Brožová, Věra Martinová, Jitka Zelenková, Josef Zíma, Yvetta Simonová, Pavlína Filipovská, Dasha, Jan Smigmator, Karel Štědrý, Eva Pilarová a Jožka Černý. Z herců se tu objeví Jiřina Bohdalová či Luděk Munzar," uvedl Salava. Za dirigentským pultem jubilujícího orchestru se podle něj vystřídají Libor Pešek, Felix Slováček, Zdeněk Barták, Dalibor Kapras, Vladimír Popelka a Jan Slabák. Koncert zaznamenají Česká televize a Český rozhlas.

"Všichni účinkující vystoupí bez nároku na honorář," dodal Salava. Vzhledem k tomu, že populární kapelník byl v minulosti častým návštěvníkem různých nemocnic, bude čistý výtěžek věnován jedné z nich.

Když se podobný koncert na Žofíně konal v roce 2010 k jeho pětasedmdesátinám a půlstoletí jeho orchestru, převzal jubilující kapelník od zástupců firmy Supraphon platinovou desku za 45 let spolupráce s tímto hudebním vydavatelstvím. První album s ní natočil už v roce 1964; vyšlo o rok později. Společnost Multisonic ho ocenila Zlatou notou za mimořádný přínos pro českou populární hudbu.

Se svým orchestrem vyjíždí Hybš už dlouhá léta na pravidelná předvánoční turné, během nichž navštíví desítky měst. Český rozhlas 2 vysílá každou neděli po poledni hudební pořad s jeho orchestrem Šlágry od srdce, který tento muzikant připravuje a uvádí. Odvysílány byly už dvě stovky dílů.

Václav Hybš, proslulý i jako trumpetista a aranžér, se narodil 3. června 1935 v Polici nad Metují. Jako sedmiletý se začal učit na klavír, v deseti pokoušel housle, aby o dva roky později začal hrát pod dohledem dědečka na trumpetu. Tento obor absolvoval na konzervatoři a už během studií hrál v pražských kavárnách i varieté.

Působil v Tanečním orchestru Československého rozhlasu Karla Krautgartnera, v poděbradském lázeňském orchestru i v kapelách Zdeňka Bartáka a Ladislava Bezubky. Po založení vlastního orchestru začátkem 60. let začal jako první spolupracovat s umělci vážné hudby. S houslistou Josefem Sukem natočil tři alba, která pronikla i do Ameriky a Japonska.