Michal "leckr" Kadlíček třetím rokem reprezentuje organizaci Entropiq. Od pátku do neděle bude bojovat na herním festivalu For GamesTo je ale jen pomyslná špička ledovce.

Video
Video se připravuje ...

Plné haly a velkolepá show. Ale taky tlak a vyhoření. I to je esport isport.tv

Vyhoření. Chiméra esportu

V souvislosti s esportem se řeší duševní zdraví. Hráči tráví u obrazovek počítače i osm hodin denně. Někteří z nich nedodržují pravidelný režim, špatně se stravují, mají spánkové deficity. Po letech působení na scéně tak řada z nich vyhoří a předčasně ukončí kariéru. 

Tomu se snaží profesionální týmy předcházet a svým svěřencům dopřát maximální péči a zázemí. Stejně to vnímá i Michal Kadlíček v Entropiqu.

"Problém s vyhořením tu je. My jsme první generace profesionálních hráčů a neměli jsme zkušenosti takové, jako máme teď. Začali jsme hrát ty hry jako malí kluci, protože nás to bavilo. Neřešili jsme co jíme, kolik hodin spíme a postupem času to došlo," přiznává Kadlíček. 

"Momentálně se ale tomu všichni snažíme předejít. Staráme se o zdravou stravu, snažíme se cvičit a hlavně, když máme volno, nehrát hry. Být mimo počítač," dodává.