Sedmadvacetiletá Anne-Marie má šanci získat ocenění v kategoriích nejlepší sólová interpretka, nejlepší album (Speak Your Mind), singl a video (obě za píseň 2002).

O čtyři roky mladší Lipaová, která již loni uspěla ve dvou kategoriích, se bude letos o nejlepší singl ucházet hned se dvěma písněmi. Jednou z nich je její sólový hit IDGAF a druhou skladba One Kiss nahraná s DJem Calvinem Harrisem. Obě jsou zároveň i ve výběru nejlepších videoklipů.

Mezi dalšími hudebnicemi nominovanými ve více kategoriích je zpěvačka Jess Glynneová či Florence Welschová a její skupina Florence + The Machine.

Dostalo se i na muže: zpěvák a kytarista George Ezra se může stát nejlepším sólovým interpretem, jeho letní hit Shotgun nejlepším singlem a album Staying at Tamara´s nejlepší deskou.

Ceny budou předány 20. února v Londýně. Brit Awards organizuje profesní hudební sdružení British Phonographic Industry. Většina vítězů je vybírána hlasováním více než tisícovky členů sdružení, včetně zástupců nahrávacích společností, tisku, obchodníků s hudebninami, producentů, diskžokejů a sponzorů.