Životopisná kniha Obamové nazvaná Becoming vyšla v úterý a autorka se týž den vydala na propagační cestu po Spojených státech. Bývalá první dáma v knize vypráví o tom, jak vyrostla v Chicagu a jak se při tom musela potýkat s rasismem ve veřejném životě. Čtyřiapadesátiletá Obamová popsala i seznámení s budoucím manželem koncem 80. let v advokátní firmě, kde ho dostala na starost jako stážistu.

Otevřeně bývalá první dáma komentuje počínání nástupce svého muže v Bílém domě. Vyjadřuje "zděšení", které se jí zmocnilo v listopadu 2016, když zjistila, že Donald Trump volby vyhrál. Popsala, jak se "třásla vztekem", když média v říjnu 2016 zveřejnila videozáznam z roku 2005 zachycující Trumpovy obscénní výroky o ženách.

Obamová s knihou navštíví deset amerických měst, včetně rodného Chicaga, Los Angeles, Washingtonu, New Yorku či San Franciska. Deset procent z výtěžku za prodej vstupenek na tyto akce půjde na dobročinné účely, stejně jako část z prodeje životopisu Obamové i životopisu jejího manžela, který má vyjít příští rok.