Festival uvede kromě jiných snímek Všechno bude režiséra Olma Omerzua, který Česko nominovalo do boje o Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Jde o netradiční road movie o dvou chlapcích, kteří se v ukradeném autě vydávají na cestu přes republiku.

Na MFF Bratislava bude promítán i nový film režiséra Jakuba Červenky Hovory s TGM, což je dokumentární inscenace rozhovorů prvního československého prezidenta se spisovatelem Karlem Čapkem.

Jubilejní 20. ročník MFF Bratislava do svého programu zařadil rovněž snímek Mimořádná zpráva Tomáše Bojara. Dokumentární snímek zachycuje dvě české zpravodajské redakce v době očekávání rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana, zda bude znovu kandidovat. Dalším promítaným dokumentem bude film King State režiséra Šimona Šafránka o začátku skateboardingu v někdejším Československu.

Česko-slovenské snímky budou zařazeny do jedné z festivalových sekcí pod názvem Made In CZ/SK. Ta podle pořadatelů potvrzuje úspěšnou spolupráci českých a slovenských filmařů.

MFF Bratislava se uskuteční ve slovenské metropoli, část svého programu představí v dalších třech městech. Uvede také snímky, které byly oceněny na jiných filmových festivalech. Mezi nimi je i film Šalamounova hora ruské režisérky Jelizavety Stišovové, který letos uspěl na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.