Nětrebková - známá svým odvážným oblékáním - si na vystoupení vzala dlouhé zelené šaty, které po přestávce vyměnila za tmavé. Koncert zahájila Rachmaninovou písní Šeřík (Sirjeň), když na jeviště dorazila s náručí plnou šeříků. Květiny poté rozhodila po jevišti a do prvních řad. Někteří posluchači si tak domů odnesli nezvyklý suvenýr. Po poslední skladbě, kterou byla Čajkovského Když vládne den, následoval jeden přídavek, po němž pódium pokryly květiny.

Sedmačtyřicetiletá majitelka sytě zbarveného sopránu v Praze vystoupila již potřetí. Poprvé se představila v listopadu 2012 v Obecním domě v titulní roli slepé princezny v koncertním provedení dramatické opery Jolanta Petra Iljiče Čajkovského. Vystoupení i tehdy skončilo desetiminutovými bouřlivými ovacemi vstoje a záplavou květin. Několikanásobnými ovacemi vestoje a čtyřmi přídavky pak skončil její pražský koncert v červenci 2015 v rámci mezinárodního hudebního festivalu Prague Proms s Českým národním symfonickým orchestrem.

V roce 2008 Nětrebková tajně natáčela v Rudolfinu s Pražskou komorní filharmonií svou desku Souvenirs, která obsahuje árie a písně například od Kálmána, Lehára, Offenbacha, Richarda Strausse či Griega. Na desku nazpívala v češtině i známou Dvořákovu píseň Když mne stará matka.

Nětrebková, kterou v roce 2007 časopis Time jako první interpretku klasické hudby zařadil mezi 100 nejvlivnějších osobností planety, občas vzbuzuje i kontroverze. Například na konci roku 2014 veřejně obdarovala operu v Doněcku a zapózovala s vlajkou separatistů. Pěvkyně, která je považována za blízkou Kremlu, několikrát podpořila Vladimira Putina, ale navzdory ruské oficiální politice vyjádřila veřejně podporu homosexuálům.

Rodačka z Krasnodaru založila s uruguayským basbarytonistou Erwinem Schrottem, svým někdejším partnerem a otcem jejího syna, Nadaci Anny a Erwina. Od prosince 2015 je vdaná za ázerbájdžánského tenoristu Jusifa Ejvazova, se kterým i vystupuje a natáčí desky. V minulé sezoně ztvárnila Nětrebková svou první Aidu, debutovala jako Maddalena v opeře Andrea Chénier či jako Tosca v Metropolitní opeře.