Filmová část se bude věnovat osobnostem Vlasty Buriana, Anny Ondrákové, Lídy Baarové, Nataši Gollové, Věry Ferbasové, Zity Kabátové, Jaroslava Marvana, Huga Haase, Oldřicha Nového a mnoha dalších. "Vůbec poprvé bude ve velké míře vystavena pozůstalost Adiny Mandlové," uvedla ředitelka muzea Marie Borkovcová.

Autorka druhé výstavy Zdeňka Mudráková začala šit na panenky už v dětství. Díky učiteli dějepisu je začala oblékat do historických kostýmů. Oblíbila si zvláště rokokové a barokní šaty, které se nosily na dvoře francouzského krále Ludvíka XIV. "Šiji je podle starých obrazů, novější, od 19. století, i podle módních časopisů, všechno ručně, s lupou a na koleně," uvedla Mudráková. Od roku 1989 obléká panenky Barbie, podle ní jsou ideálními modelkami pro historické oděvy.

Součástí výstavy budou také betlémy. K vidění bude například rozsáhlý Třebíčský betlém s ručně malovanými papírovými figurkami a alpskými motivy vytvořený výtvarníkem a řezbářem Antonínem Čaloudem, který pochází ze soukromé sbírky.