Pro veřejnost pořadatelé připravili 8. listopadu od 16:00 diskusi v knihkupectví The Globe, kde Hersh bude podepisovat svou nejnovější knihu Reporter: A Memoir (Paměti reportéra), která v USA vzbudila velké emoce. V sobotu 10. listopadu je připravena diskuse v hotelu K+K Hotel Central na téma politika V Bílém domě spojená s tiskovou konferencí od 19:00.

Hersh se narodil roku 1937 v Chicagu v době vlády prezidenta Franklina Roosevelta. Zažil vládu Harryho S. Trumana, Dwighta Eisenhowera, J. F. Kennedyho, Richarda Nixona, Jimmyho Cartera, Ronalda Reagana, George Bushe staršího, Billa Clintona, George Bushe mladšího a Baracka Obamy. Nyní pozoruje a komentuje vládu prezidenta Donalda Trumpa.

Jednaosmdesátiletý Hersh, velký americký vlastenec, šokoval čtenáře otevřenou kritikou americké politiky. "Bylo ráno 16. března 1968, všude ležela mrtvá těla - tucty žen, dětí a starých lidí, všichni zastřeleni americkými vojáky," napsal v reportáži z My Lai, kde rukou amerických vojáků zahynuly desítky civilistů, a která na konci 60. let spustila masové demonstrace proti válce ve Vietnamu a zahraniční politice USA. Právě za tuto reportáž dostal v roce 1970 Pulitzerovu cenu.

Hersh je autor několika knih, nejčtenější je Zabití Usámy bin Ladina, s níž opět vyvolal společenskou reakci. Letos v květnu uvedly agentury Reuters a AFP, že bývalý šéf pákistánské rozvědky ISI Asad Durrání v rozporu s oficiální verzí Islámábádu i Washingtonu říká, že Pákistán prozradil Spojeným státům, že se na jeho území skrýval vůdce teroristické sítě Al-Káida Usáma bin Ládin. Hersh už v roce 2015 uváděl, že při likvidaci Usámy bin Ládina pomáhaly pákistánská armáda i tajná služba.