V Hradci Králové bude postaven první most přes Labe od roku 1974. Nová lávka propojí levý břeh řeky s centrem města a Pražským Předměstím. Výše dotace dosáhne přibližně 45 milionů korun.

Nejdražším projektem z šesti schválených je modernizace depozitářů, technického a technologického zázemí Muzea východních Čech v Hradci Králové s dotací 200 milionů korun. S pomocí evropských peněz se udělá rekonstrukce a přístavba budovy Gayerových kasáren pro účely moderního depozitáře.

Velký díl dotací bude směřovat na obnovu památek. Připraveno je 95 milionů korun na projekt rekonstrukce části pardubického zámku, za něž budou opraveny objekty č.p. 1 a 2 včetně vytvoření nové expozice věnované Pernštejnům a konzervátorsko-restaurátorských dílen. Plán na oživení pevnosti Josefov s dotací 89 milionů korun počítá s obnovou několika objektů, a to Bastionu IV, Ravelinu XIII a kurtiny mezi Bastionem III a Bastionem IV, které budou i v budoucnu sloužit kulturním účelům, například jako galerie či výstavní prostory.

V Pardubicích bude s podporou téměř 26 milionů korun z ITI zavedeno inteligentní řízení křižovatek. Vzniknout by měl ucelený systém, který zahrnuje nové a koordinované řízení všech semaforů ve městě a vybudování dopravní ústředny. Měl by zajistit například "zelené vlny" nebo preferenci městské hromadné dopravy před osobními automobily.

V programu ITI Hradecko-pardubické aglomerace bylo zatím vyhlášeno a ukončeno 47 výzev v celkové sumě 3,470 miliardy korun. Vyjádření řídícího výboru získalo 103 projektů, dvě vyjádření byla negativní.