Dílo od Ortona uvede liberecké divadlo poprvé. "Hra komunikuje na dvou úrovních. Na první pohled to je komedie, která stojí na zápletkách, záměnách, nedorozuměních, ale při bližším pohledu to je hra, která ukazuje, jak snadno se dá zneužít moc," uvedl dramaturg Tomáš Syrovátka. Míněna tím ale není podle něj moc politická. "Hra má jiné téma a sice, že moc je všudypřítomná v lidském životě, ať už to je morálka, instituce manželství, vztah s šéfem nebo lékařem, a nějakým způsobem vede k manipulaci a ke lžím," dodal.

Některé repliky mají ale i politický podtext a budí zdání, že odkazují na českou politickou scénu. Podle Dominika jsou ale originální. "Některé věci se nemění a trochu v jiném gardu se děly už v Anglii před 50 lety a pravděpodobně ještě třeba za 30 let hra bude zase aktuální, i když v jiném kontextu," uvedl režisér. Ve hře například zazní: "Jestliže státní vyznamenání propůjčují lidé, které si národ zvolil, jsou jejich nositeli ti nejhorší z nás."

Joe Orton proslul výrokem, že lidé jsou hluboce špatní, ale neodolatelně směšní. Zemřel tragicky ve 34 letech, když ho kladivem ubil jeho o sedm let starší milenec. Stihl napsat tři hry a několik aktovek. Oživil v nich komedii mravů, snesl ji o několik příček společenského žebříčku níže a silně ji okořenil fraškou a fantazií.

Děj komedie se odehrává v blázinci, v němž nikdo není v bezpečí a ztratit oděv a důstojnost lze raz dva. Hra je komediálním zobrazením toho, jak snadno se autority a instituce mýlí a jak drasticky to mohou nevinné oběti odnést. "Začneme ještě poměrně uvěřitelně, pak už to začne být trochu cirkus, pak se z toho stává vývrtka a končí to šíleným propojením všeho," uvedl Martin Polách, představitel hlavní role psychiatra Prevntice. Zvědavý je na reakce diváků. Předpokládá ale, že by hra mohla sklidit úspěch. "Myslím, že to má velkou šanci," dodal. V dalších rolích se představí nová členka souboru Barbora Bezáková, Jana Hejret Vojtková či Michal Lurie.