Fait Gallery sídlí v bývalé továrně mezi brněnským železničním a autobusovým nádražím. Kokoliovo dílo najdou návštěvníci v hlavním sále galerie. Ve dvou vedlejších prostorech zároveň začínají výstava ukrajinské rodačky Niky Kupyrovové a společná prezentace Aleny Kotzmannové a Q, což je umělecký pseudonym Igora Korpaczewského.

Jedenašedesátiletý Kokolia žije a pracuje střídavě ve Veverských Knínicích u Brna a v Praze, kde působí na Akademii výtvarných umění. Uspořádal přes 100 samostatných výstav, podílel se na více než čtyř stech skupinových výstavách v Česku i zahraničí.

V rozhovorech a na svých veřejných přednáškách často zdůrazňuje zvláštnosti ve vnímání obrazu. Obraz podle brněnských galeristů zůstává pro Kokoliu i po desítkách let malování a vystavování záhadným předmětem, který ožívá v interakci s divákem. Právě život před obrazem je téma brněnské výstavy.

Fait Gallery připravuje také doprovodné akce, například Kompostování s Vladimírem Kokoliou. Výtvarník je totiž zároveň propagátorem kompostování. Při akci Den s Vladimírem Kokoliou zase mohou návštěvníci poznat autora nejen z umělecké stránky.