Stejný snímek festival i uzavře, režisér Joachim Lang totiž nemůže na zahájení přehlídky přijet, proto se organizátoři rozhodli festival stejným filmem uzavřít a Lang bude přítomný na projekci 23. října. Akce se osobně zúčastní řada dalších hostů, jako například režisér filmu Cops Stefan A. Lukacs tvořící pod jménem Istvan, autor snímku Ötzi, muž z ledu Felix Randau nebo tvůrce filmu Murer - Anatomie procesu Christian Frosch.

Přehlídka uvede pět programových sekcí. Tradiční Das Filmfest Spezial představí například snímek Murer - Anatomie procesu pojednávající o Franzi Murerovi přezdívaném "kat Židů z Vilniusu". Vedle dokumentární Die Doku a krátkometrážní Shorts letos akce nabídne tematické sekce Osobnost (Die Persönlichkeit) a Spolu & sám (Zusammen & Allein). Sekce Die Doku představí například snímky věnované filmovým velikánům Miloši Formanovi a Ingmaru Bergmannovi nebo filmový dokument Švýcar Chris, ve kterém se režisérka Anja Kofmelová vydává po stopách svého bratrance - novináře, jenž za nejasných okolností zahynul ve válce v bývalé Jugoslávii.

Program přehlídky je na festivalovém webu. Od 29. října do 2. listopadu se přehlídka přesune do brněnského kina No Art a do Místodržitelského paláce.