Ve snímku Špindl se objeví Anna Polívková, David Gránský, Oldřich Navrátil, Jan Révai, Karel Zima, Jakub Kohák, Alice Bendová, Lukáš Pavlásek a další. "Scénář filmu je tak vtipný, že mě okamžitě dostal a ani mi nevadilo, že jsem musel běhat úplně nahý v mrazu," uvedl jeden z hlavních mužských hrdinů Gránský.

V humorném příběhu do "Špindlu" vyráží sestry Eliška, Katka a Magda na dámskou jízdu. Lyže si sice vzaly, ale rozhodně to nejsou typy, co vstávají brzy ráno, aby byly na sjezdovce první. V plánu mají především odpočinek se svařákem, zábavu a trochu milostných zážitků. "Všem třem hlavním hrdinkám se ve Špindlu totálně změní život. Cesta k této změně vede přes milostná zklamání, sexuální dobrodružství a několik pořádně bolestných kocovin. Tenhle film je zkrátka ze života," řekla představitelka Elišky Kateřina Klausová.

Režisér Cieslar začínal jako pomocný režisér na filmech Věry Chytilové (Vlčí bouda) a Petra Tučka (Copak je to za vojáka...). Samostatně debutoval v roce 1989 dobrodružným snímkem ze zákulisí dostihů Dynamit. Natočil mimo jiné drama Der Lebensborn - Pramen života, které získalo nominaci na Českého lva za nejlepší scénář. V jeho filmografii jsou komedie (Duše jako kaviár) i společensky závažné snímky (Krev zmizelého).