Téměř u poloviny titulů jde o jedinečnou příležitost, protože snímky nebudou v České republice distribuovány. Ostatní jsou uváděny i s několikaměsíčním předstihem před jejich uvedením do kin. Podle ředitele kina Světozor Petra Jiráska je o oficiální ozvěny MFF Karlovy Vary v pražských a brněnských kinech velký divácký zájem, mnoho projekcí bývá vyprodaných.

Dramaturgové festivalu do přehlídky zařadili například německou teenagerskou výpověď Axolotl Overkill, očekávaný zaoceánský hit Baby Driver, dokument Olgy Sommerové o operní pěvkyni Soně Červené, snímek Křižáček Václava Kadrnky s Karlem Rodenem v hlavní roli či vítěze ceny za režii z Berlinale Akiho Kaurismäkiho Druhá strana naděje. Dalšími tituly budou například divácký hit z festivalu Sundance Pěkně blbě, novinka Sofie Coppolové s Nicole Kidmanovou a Colinem Farrellem Oklamaný nebo poslední film Michaela Hanekeho Happy End.

Snímky Axolotl Overkill, Pěkně blbě a Dvojitý milenec se od 10. července objeví i dalších městech, a to v rámci akce Vary ve Vašem kině, která je organizována distribučním labelem KVIFF Distribution. V něm spojují své aktivity MFF Karlovy Vary, Česká televize a distribuční společnost Aerofilms s cílem umožnit divákům zhlédnout výrazné snímky současné světové produkce.