Oproti předešlým ročníkům se festivalový areál výrazně změnil. Návštěvníkům by měl nabídnout větší pohodlí, celý prostor se navíc rozšířil. "Vůbec největší změnou, která je pro festivalové fanoušky přichystána, je přesun jednoho z hlavních pódií na rozlehlou louku před restaurací Rekovice," řekla Kalinová. Druhé hlavní pódium bude v amfiteátru přímo na Horečkách.

"Všechno je naplánováno tak, aby návštěvníci všechna vystoupení na obou pódiích stihli pohodlně a vychutnali si všechny hvězdy, které u nás vystoupí," řekla Kalinová. Zbyněk Gerlich z produkce festivalu uvedl, že dvě vedlejší scény Rekovice stage a Taneční stodola vykrývají pauzy a zároveň nabízejí program pro rodiny s dětmi, alternativní žánry a taneční hudbu. V programu pro děti jsou divadlo, tvořivé dílny a hudební workshopy.

Lenka Krestová z produkčního týmu uvedla, že se letos pořadatelé rozhodli založit novou festivalovou tradici. "Začneme nově udělovat festivalovou cenu. Chceme tímto počinem ocenit vybraného muzikanta či skupinu za přínos v oblasti hudby a šíření živého umění," řekla.

Program zahájí ve 13:30 vystoupení zpěváků Sebastiana a Pavla Nováka. Už od 13:00 se pro děti otevře festivalová školka. Slosovatelné vstupenky stojí v předprodeji 260 korun, na místě pak 290 korun. Další informace a celý program najdou zájemci na internetových stránkách www.horeckyfest.cz.