Výstava obrazů má podle organizátorů dvě polohy. Jedna část lidem představuje, jak meditační praxe Fa-lun-kung mění lidské životy a jak se lidé vracejí k tradičním čínským hodnotám. Na straně druhé pak zobrazuje opravdové příběhy stoupenců tohoto hnutí, kteří jsou kvůli svému způsobu života pronásledování čínským komunistickým režimem. "Někteří umělci tímto pronásledováním sami prošli a zachytili na obrazech své vlastní příběhy," uvedl za pořadatele Daniel Gryc ze zábřežské radnice

Iniciátorem výtvarných děl představovaných na výstavě je čínský profesor výtvarného umění, sochař Kunlun Zhang, který byl za praktikování Fa-lun-kungu odsouzen čínským režimem k nuceným pracím v převýchovném pracovním táboře. Tomuto umělci se díky mezinárodní pomoci v roce 2001 podařilo z převýchovného pracovního tábora dostat a v roce 2003 založil seskupení profesionálních umělců s podobným osudem, nazývající se Falun Dafa Artists Center.

Výstava za dobu své existence hostovala v prestižních uměleckých galeriích, kulturních centrech, knihovnách a školách ve více než 200 městech ve 40 zemích světa. Spatřit ji mohli lidé i na některých místech v tuzemsku, Zábřeh je jedinou malou městskou galerií v naší republice, kde budou tato díla k vidění.

Tělesné a duchovní cvičení Fa-lun-kung má kořeny v buddhismu a taoismu a již od počátku 90. let, kdy se objevilo na veřejnosti, vzbuzuje velkou pozornost. V relativně krátké době si jej po světě oblíbily miliony lidí, v Číně, odkud duchovní systém pochází, jsou ale jeho stoupenci tvrdě pronásledováni.