Orchestr PKF-Prague Philharmonia před ománským publikem vystoupil potřetí. "Od vedení operního domu jsem dostal velkou poklonu na kvality našeho orchestru, musím pochválit každého z hráčů v čele se všemi koncertními mistry," uvedl Villaume.

Hudebníci s francouzským dirigentem v Maskatu téměř vyprodanému sálu po předehře Michaila Glinky z opery Russlan a Ludmila nabídli operní árie v podání Radvanovské. Po Měsíčku na nebi hlubokém Antonína Dvořáka zazněla díla Vincenza Belliniho, Giuseppa Verdiho, Francesca Ciley, Giacoma Pucciniho a Julese Masseneta. V přídavcích Radvanovská zazpívala i písně ze slavného muzikálu My Fair Lady s hudbou Frederica Loewa.

Orchestr PKF v Ománu vystoupil již potřetí. Loni 30. a 31. prosince absolvoval v Maskatu dvojici slavnostních silvestrovských koncertů a letos na začátku února na stejném místě završil své japonské turné.

V letošním roce se ještě PKF představí 22. prosince v pražském Rudolfinu, kde pod vedením britského dirigenta Jamese Shearmana v rámci festivalu Film Music Prague představí hudbu oscarového skladatele Johna Williamse. Zazní Williamsova hudba ke slavným Hvězdným válkám.

Orchestr PKF vznikl v roce 1994 z iniciativy dirigenta Jiřího Bělohlávka pod názvem Pražská komorní filharmonie. Od počátku sezony 2015/2016 se postu šéfdirigenta a hudebního ředitele ujal Emmanuel Villaume a nahradil po sedmi letech Jakuba Hrůšu. Stěžejní repertoárovou oblastí zůstává hudba vídeňského klasicismu, skladby Josepha Haydna, Wolfganga Amadea Mozarta a Ludwiga van Beethovena.