K požáru hasiči vyjeli krátce před 15:00 a podle jejich mluvčího Martina Kavky k ohni zamířilo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Před 17:00 hasiči na twitteru oznámili, že požár dostali zcela pod kontrolu. Tlakové lahve hasiči vynesli z haly a ochladili. Uvnitř bylo i vybavení dílen a oheň zasáhl část dalších dvou hal. Jaká bude výše škod, ještě není jasné.

Na místě byli také zdravotníci, ale podle mluvčí pražské zdravotnické záchranné služby Jany Poštové nemuseli nikoho ošetřovat. Také radnice nemusela přijmout žádná mimořádná opatření. "Monitoring ovzduší je v pořádku, k ohrožení občanů nedochází. Samozřejmě to budeme nadále sledovat," řekla ČTK starostka Horních Počernic Alena Štrobová. Sklad, kde hořelo, je podle ní v areálu soukromého majitele. Radnice se bude zajímat o to, kdo sklad vlastní a jaká tam byla bezpečnostní opatření, dodala.

Rozsáhlý požár pražští hasiči likvidovali i minulé úterý, kdy se oheň vzňal ve skladu obuvi a oblečení v Písnici. Požár uhasili po zhruba 23 hodinách a škodu předběžně vyčíslili na deset milionů korun. Příčinu ohně zatím nezjistili.