Právě městský soud řešil kauzu jako první instance a ve středu odeslal spis do Brna k rozhodnutí Nejvyššímu soudu. Součástí zásilky je také dovolání někdejšího Krejčířova správce a jeho pravé ruky Aleše Zagory, jenž dostal pět let za činnost v podnikatelově gangu a za padělání peněz.

Další členové gangu Jaroslav Siuda, Tomáš Pavlíček a Ivo Hricik dostali podmínky. I oni podali dovolání. Pechan navíc u městského soudu usiluje o obnovu řízení.

Pechan a Krejčíř podle pravomocného verdiktu vytvořili fiktivní pohledávky firem Bena a Tukový průmysl Ostrava vůči Čepru zhruba za tři miliardy korun. Peníze pak v roce 2003 a 2004 vymáhali soudně, o čemž se podnik vůbec nedozvěděl. Jeden ze členů Krejčířova gangu totiž přesvědčil úřednici Čepra, aby zatajila soudní obsílky. Soudy pak domnělý nárok firem uznaly a exekuce ve státním podniku se nekonala jen díky zásahu policie.

Pechan i Zagora vinu popírali. Pechan se hájil tím, že pohledávky byly pravé. V minulosti připustil, že se s Krejčířem zná, ale jen ze zhruba pěti obchodních schůzek. Zagora zase zlehčoval svou roli ve skupině, prý pouze plnil úkoly od svého nadřízeného a neznal souvislosti.

Obžalované pomohly usvědčit odposlechy, Krejčířovy poznámky zabavené při domovní prohlídce jeho vily a především korunní svědek, jeden z podnikatelových bílých koní.

Krejčíř dostal souhrnný trest 15 let za pokus o vytunelování Čepra a za řadu dalších činů. Soudy mu jej uložily v jeho nepřítomnosti. Uprchlý podnikatel je za mřížemi v Jihoafrické republice, kde si odpykává 35 let za obchodování s drogami a pokus o vraždu.