"Nejdřív zápolili s plexisklem (suplujícím u stánku s počítačovými hrami sklo ve výloze). Pak 'kradli na splátky', protože ani neměli tašku, ve které by si celý lup odnesli najednou. Ale kořist se nakonec ukázala být bezcenná. Dvojice mladíků totiž ukradla 57 prázdných obalů od her," uvedla televize TVN 24 na svém webu.

"Vypadalo to komicky. Přicházeli, odcházeli, ohmatávali plexi a vymýšleli, jak krást. Nakonec se jim podařilo plexi zdolat. Jeden je odtáhl, druhý strčil ruku dovnitř. Nejdřív sebrali pár obalů, pak se vrátili pro další," vylíčil krádež po zhlédnutí záznamu z kamer majitel obchodu Jacek Świtala. "Vůbec nebyli připravení. Jeden ze svědků mi řekl, že je viděl druhý den ráno, kdy přijeli na kolech pro lup, který večer schovali v křoví," dodal.

Protože hry bez obalů sotva prodá, ohlásil Świtala na sociální síti, že stáhne trestní oznámení, pokud mu krabičky vrátí. Zloději ale nebyli s to dát dohromady více než 17 obalů, zbytek se prý zničil a ztratil.

Dvojice mezitím v okolí získala přezdívku "Olsenova banda", podle populárních dánských filmových komedií, natáčených od konce 60. let, o fiktivním gangu sice sympatických, ale neschopných zločinců.

Nehledě na to, že zloději ukradli vlastně jen prázdné krabičky, za krádež s vloupáním jim může hrozit až deset let vězení, konstatovala policejní mluvčí Sylwia Serafinová.

Jeden z pachatelů je už za mřížemi, protože se nechal chytit při jiné krádeži. Druhý kupodivu ještě uniká.