Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Honzu (†19) měli ubít dva kickboxeři: Za svůj čin jsou zodpovědní, uvedl psychiatr

Autor: ČTK - 
11. prosince 2018
17:20

Výslechem znalců pokračoval soud se dvěma mladíky obžalovanými z brutální vraždy svého devatenáctiletého Jana v Bitozevsi. Podle znalce v oboru psychiatrie ani jeden z nich netrpí duševní chorobou a za svůj čin jsou plně odpovědní. Znalec ovšem připustil u obou směřování k poruše osobnosti. 

Obžalovaní, jimž hrozí až výjimečný trest, dnes během líčení nedávali najevo emoce, hlavy měli skloněné a seděli téměř bez hnutí. Rozsudek možná padne ve středu, kdy soudní řízení pokračuje. Znalkyně v oboru soudního lékařství detailně popsala rozsáhlá zranění, která muži při brutálním útoku zavražděnému způsobili.

Oběť měla mimo jiné zlomenou lební klenbu a spodinu a rozsáhlé zlomeniny v obličejové části lebky. Kromě tupých zranění měl zavražděný i závažné zranění způsobené mačetou a několik bodných ran v obličeji, stejně jako zlomená žebra a klíční kosti. Příčinou smrti bylo podle znalkyně pohmoždění a otok mozku.

Osobnosti obžalovaných jsou si velmi podobné

Znalkyně z oboru psychologie uvedla že osobnosti obžalovaných jsou velmi podobné. Ani jeden není výrazně submisivní nebo dominantní a oba jsou průměrně inteligentní. Obžalovaní u soudu odmítli vypovídat. Už dříve se vyjadřovali se k výslechům svědků a hlavní vinu za vraždu svádějí jeden na druhého.

Z dřívějších výslechů svědků vyplynulo, že brutální vraždě devatenáctiletého hocha u Bitozevsi na Lounsku předcházely spory kvůli opravě auta. Dvojice před vraždou mladíka podle obžaloby vylákala na schůzku a násilím za použití ran baseballovou pálkou ho dostali do nákladového prostoru dodávky a odvezli za dalším mužem právě kvůli nevyřízeným záležitostem ohledně opravy vozidla.

Na domluvené místo za Žatcem přijeli jedním autem obžalovaní devatenáctiletý Adam K. a dvacetiletý Tomáš P. a druhým dva další muži. Ti se šli podívat do dodávky, kde spoutaný mladík ležel. Podle spisu jeden z mužů řekl útočníkům, aby ho odvezli do nemocnice, nebo vyhodili někde, odkud si dojde pro pomoc. Poté muži odjeli.

Útočníci ale odvezli zraněného na odlehlé místo za Bitozevsí, kde ho vytáhli z auta a začali ho tlouct baseballovou pálkou a sekat mačetou. Tělo nechali v lese pod listím a odjeli na samoobslužnou myčku do Mostu.

antismejd ( 12. prosince 2018 19:19 )

pověsit do 24hodin po vyhlášení rozsudku-mimořádně primitivní zabijáci,no jo holt kickboxeři-to jsou smrtící monstra.

cocumysvole ( 11. prosince 2018 18:41 )

sacred10: Souhlasím. Zastřelit je parchanty než umlátí ještě někoho dalšího. Rozsudek smrti by se měl obnovit a vždy být vykonán ihned. Žádný čekání 20-30 let to je akorát bordel.

sacred10 ( 11. prosince 2018 17:34 )

Jak dlouho se s nima chcete srát? Dal bych jim kulku do palice a na nic se jich neptal sráčů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání