Soudce Vlastimír Čech uvedl, že se soud prvního stupně vypořádal se všemi důkazy. Zmínil, že se obžalovaný dopustil činu ve zkušební době podmíněného propuštění. Obhájkyně Lucie Janovská Nejedlá novinářům řekla, že podá dovolání.

Žondra dal tip lupičům před třemi lety. Pachatelé při vykrádání domu napadli jeho majitele, spoutali ho, bili a domáhali se peněz. Muž jim potom vydal platební kartu s PIN kódem. Okresní soud v Prostějově za tip v září uložil Žondrovi 2,5 roku vězení. Ve vězení skončili i tři lupiči, kteří dostali trest za loupež v Lysicích a za vraždu seniora v Ivančicích.

Žondra byl v minulosti trestaný. Byl součástí pětičlenného gangu, který přepadával seniory na Brněnsku, Prostějovsku, Hodonínsku, Vsetínsku, Olomoucku a Šumpersku. V roce 2012 za to dostal od Vrchního soudu v Olomouci trest 7,5 roku vězení. Po odpykání části trestu byl podmínečně propuštěn, během podmínky poskytl lupičům tip.

V jiném řízení se Žondra zodpovídá z napadení tenistky Kvitové z prosince roku 2016. Pachatel ji napadl v jejím bytě v Prostějově a vážně ji pořezal na levé ruce, ve které Kvitová drží raketu. Kvůli tomu se musela sportovkyně podrobit komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů. K tenisu se ale po necelém půl roce vrátila. Soud případ zahájil v říjnu a bude ho dál projednávat v lednu.