Úřady nyní seznam pohřešovaných postupně zveřejňují. "Chaos, který propukl, byl mimořádný," řekl Honea s odkazem na první hodiny po oznámení požáru. Teď se podle něj úředníci snaží zjistit, kolik lidí je skutečně ještě pohřešováno.

V severní Kalifornii zničil oheň, který vypukl uprostřed minulého týdne, téměř 12.000 staveb, z toho 9700 domů. Z nejhůře postiženého města Paradise a okolních sídel muselo odejít 52.000 lidí. Po zničeném Paradise se stále pohybují záchranáři a hledají případná těla. Pomáhají jim v tom speciálně vycvičení psi. Podle AP trosky domů v regionu prohledává na 500 lidí.

Úřady totožnost obětí zveřejňují postupně, jakmile se jim podaří ji ověřit pomocí genetického rozboru. Honea uvedl, že předběžně je stanovena identita u 53 těl, ale oficiálně potvrzena jsou jen tři jména.

S ohněm v severní Kalifornii podle agentury AP stále bojuje přes 5000 hasičů. Požár zvaný Camp Fire byl ve čtvrtek uhašen z 60 procent. Plameny dosud spálily na 567 kilometrů čtverečních krajiny.

Harmonogram návratu evakuovaných dosud neexistuje. V oblasti totiž lidem nadále hrozí nebezpečí, nejsou obnoveny dodávky elektrické energie a silnice jsou uzavřené.

Dva další požáry zuří v jižní Kalifornii. Celkem se na hašení kalifornských požárů podle CNN podílí na 9600 hasičů. V celé Kalifornii si požáry vyžádaly životy 65 lidí.