Soud vydal na Kraivského zatykač loni v listopadu, ruští policisté jej zadrželi letos v květnu v západosibiřském městě Pyť-Jach, napsal server. České ministerstvo spravedlnosti pak požádalo o mužovo vydání, čemuž ruská justice vyhověla. "Rozhodnutí nabylo právní moci letos 29. října a v nejbližší době bude předán příslušným českým úřadům," sdělila Deníku N tamní prokuratura.

"Teprve v době nedávno minulé vyvstaly důkazy o účasti této osoby na protiprávním jednání násilného charakteru, které se stalo na území hlavního města Prahy," uvedl mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Podle ruské prokuratury je dnes dvaačtyřicetiletý Ukrajinec obviněný z toho, že v nuselském bytě zavraždil šestadvacetiletého muže, a to kvůli majetkovému prospěchu. "Několikrát oběť udeřil do hlavy neznámým předmětem, svázal jí ruce a nohy, zakryl nos i ústa, poté ji přivázal k dřevěné části postele a způsobil jí různé zlomeniny. Oběť zemřela na místě v důsledku udušení a hluboké řezné rány," popsali serveru Rusové. Pachatel pak prý oběti vzal počítač a hodinky.