Vlček si má odpykat pět let ve vězení, Dupal čtyři roky. V kauze stanul před soudem také šéf dodavatelské firmy Zdeněk Svoboda, který také vzhledem k účasti v další solární kauze dostal 7,5 roku.

Mužům hrozilo pět až deset let. Původně byla trojice odsouzena za pokus o podvod, podle předešlého rozsudku Nejvyššího soudu ale jednání mělo být kvalifikováno pouze jako příprava podvodu, což pak justice zohlednila také při výměře trestu.

Obžalovaní podle verdiktu usilovali v roce 2010 o "papírové" zprovoznění nedokončené solární elektrárny. Vznikl kvůli tomu padělaný protokol o reklamaci solárních panelů. Získali sice licenci od Energetického regulačního úřadu (ERÚ), ovšem další kroky směřující k výrobě a prodeji energie za zvýhodněnou cenu už neudělali. Přišlo se totiž na to, že elektrárna není hotová. Motivem byla snaha získat výhodnější výkupní ceny, na které solární elektrárny zprovozněné před koncem roku 2010 měly nárok.

Pokud by se podvod s držovickou elektrárnou podařil, za 20 let by podle státního zástupce vznikla škoda přes čtvrt miliardy korun.

Vlček se u soudu již dříve hájil tím, že byl jen investor a na stavbu elektrárny si najal odborníky. Dupal tvrdil, že jen poslouchal Vlčkovy příkazy. Svoboda zase řekl, že ohledně licence pro elektrárnu vůbec nejednal, podle něj to byla záležitost investora.