Šmídek se pak pokusil na něj svalit vinu za znásilnění dítěte, kvůli kterému byl prověřován mladoboleslavskou policií, uvedl žalobce. Podle něj se svým jednáním snažil zbavit soka, získat zpět bývalou přítelkyni a zbavit se podezření ze znásilnění dítěte. Obžalovaný, jemuž hrozí až výjimečný trest, tedy i doživotí, vinu v obou případech odmítá.

Šmídek podle spisu nutil loni v září či říjnu na Mladoboleslavsku dceru své tehdejší přítelkyně k intimním dotykům, společné koupeli, osahával ji a masturboval před ní. S přítelkyní a jejími dětmi žil společně od konce srpna. Bydleli v domě u mladíka, z jehož vraždy se nyní zpovídá. Dítěti podle spisu říkal, ať matce o jejich společném tajemství neříká. Děvče se ale matce svěřilo a ona se v říjnu se Šmídkem rozešla. Když se odstěhoval, nahlásila začátkem listopadu vše policii. U dítěte se podle znalců vyvinula posttraumatická stresová porucha.

Šmídek dnes u soudu stejně jako v předchozích výpovědích tvrdil, že dítě si vše vymyslelo. Po infarktu, který ho postihl loni v září, byl prý impotentní. Připustil pouze, že děvčeti, které prý na mobilu vidělo pornografické video, odpovídal přiměřeně jeho věku na četné dotazy ohledně sexu a řekl mu také názvy některých částí lidského těla. Matce o tom neměla říkat proto, že matka je puritánka a s dcerou by o takových věcech nemluvila.

Obžalovaný odmítá i vraždu mladého muže. Podle státního zástupce v noci na 23. ledna malátného a obtížně se pohybujícího muže naložil na Mladoboleslavsku do osobního auta a odjel s ním k domu na odlehlém místě na okraji Karlových Varů. Tam ho hodil do zhruba dva metry hluboké jímky naplněné vodou a přikryl ji téměř padesátikilogramovým poklopem. Tělo utopeného muže bylo nalezeno o pár dní později. Šmídek podle spisu hned po činu poslal z mobilního telefonu mladého muže jeho jménem textovou zprávu své bývalé přítelkyni a tvrdil v ní, že skutečným viníkem intimností s její dcerou byl právě onen mladík, že dluží Šmídkovi peníze, že odchází do zahraničí a že se už neuvidí.

Ženě se ale zpráva zdála podezřelá a kontaktovala další lidi. Šmídek jim nejdřív tvrdil, že mladíka neviděl. Když mu řekli, že ho zachytila palubní kamera ze zaparkovaného auta, řekl jim, že ho odvezl do Mladé Boleslavi. U soudu řekl, že mladíka na jeho přání odvezl do Karlových Varů k pomníku Ivana Hlinky a vysadil ho tam.

Soud pokračuje v dalších dnech.

Lada Pešková sd ktp