Policie akci zaměřila prioritně na řidičů autobusů, řidiče ve Znojmě policisté kontrolovali v pátek krátce před 07:00. Dotyčný vyjel už o dvě hodiny dříve. "Policistům sdělil, že předcházející den vypil sedm jedenáctek a k tomu přidal šest vodek," uvedl mluvčí.

Ještě v pátek policisté přistihli dalšího řidiče autobusu s pozitivní dechovou zkouškou, šlo o čtyřiapadesátiletého muže, kterého kontrolovala hlídka v Blansku. Muž nadýchal 0,19 promile, údajně si dal večer čaj se slivovicí. Třetího řidiče autobusu s pozitivním testem policie kontrolovala dnes brzy ráno v Boskovicích na Blanensku. Třiapadesátiletý řidič nadýchal 0,8 promile. Podle policie se nejdříve vymlouval, potom ale přiznal, že si večer dal čtyři piva.

Řidičům policisté podle mluvčího na místě zadrželi řidičské průkazy a jejich případy předají k dalšímu vyřešení správnímu orgánu. Tam musí přistižení řidiči počítat s vysokou pokutou, zákazem řízení a stržením bodů. Mohou se zodpovídat i z ohrožení pod vlivem návykové látky či z obecného ohrožení.

Kromě tří řidičů autobusů policisté při akci zjistili dalších 17 řidičů pod vlivem alkoholu, u tří vyšel pozitivní test na drogy. Policisté navíc zjistili skoro 200 dalších přestupků.