Protikorupční prokuratura ve "stánkové" kauze obžalovala Bandiče a jeho dva spolupracovníky, že zneužili ke svému neoprávněnému obohacení finanční prostředky města Záhřebu ve výši 308.000 kun. Oba spoluobžalované dnes soudce Zdravko Majerović viny rovněž zprostil.

Údajně zpronevěřené peníze radnice poskytla v roce 2014 konzervativní skupině Ve jménu rodiny na podporu její kampaně za změnu volebního práva. Navíc jí dala k dispozici stánky pro sbírání podpisů pod výzvu k uspořádání referenda. Z městské pokladny byly placeny mimo jiné letáky, plakáty a rozhlasové reklamy ve prospěch kampaně. Prokuratura obvinila Bandiče, že zneužil funkci k naplnění svých osobních a politických zájmů.

Soudce ale dospěl k závěru, že Bandić jednal v tomto případu zcela v rámci svých kompetencí a postupoval legitimně. Starosta totiž podle příslušných předpisů může přebírat patronát nad různými akcemi, včetně politických jako v tomto případu, pokud je to v zájmu hlavního města. Přitom patronát může znamenat i finanční podporu, uvedl Majerović.