Potvrzené tresty se týkají Marka Majkuta, Juraje Chadaby a Mykoly Zaduby. Ukrajinsko-slovensko-česká skupina nejprve v červnu 2015 unesla podnikatele do rodinného domku, kde ho svlékli, spoutali na židli, donutili vypít třetinu lahve vodky a poté mu údajně kleštěmi drtili prsty na rukou, aby z něj dostali informaci, kde má schované peníze.

Muž zemřel, přesnou příčinu se ale nepodařilo zjistit, proto nebyl nikdo z obžalovaných odsouzen za vraždu. Únosci mu pak sebrali 100.000 korun, které měl u sebe, a jeho tělo ukryli na Orlickoústecku.

K druhému únosu navedl trojici podle obžaloby Holovka. Muži napadli v březnu 2016 v rekreační oblasti u Košic dalšího podnikatele, kterého násilím donutili nastoupit do auta. Odvezli ho přes hranice do Česka a vyhrožovali mu, takže ho nakonec přinutili vybrat pro ně z bankomatu 75.000 korun.

Nejpřísnější trest - 14 let vězení - dostal za zbavení osobní svobody a zavlečení Majkut, vůdce skupiny. Po 12 letech si odpykají Chadaba a Zaduba. Jako poslední mimořádný opravný prostředek jim zbyla ústavní stížnost.

Proč přesně zrušil Nejvyšší soud rozsudek nad Holovkou, není zřejmé. Plné odůvodnění zatím soud nezpřístupnil.