V roce 2014 byl zaměstnanec Macintosh Johnson obviněn ze znásilnění několika dívek. Při čekání na proces o dva roky později ve vězení podlehl onemocnění AIDS.

Podle zprávy, kterou minulý týden zveřejnily nezisková novinářská společnost ProPublica a časopis Time zneužil Johnson desítky dívek. Zaměstnanci charity i její zakladatelka Katie Meylerová navíc o znásilněních věděli a nenahlásili je úřadům, uvedli autoři zprávy. Policie proto případ znovu prošetří.

Meylerová v pondělí oznámila, že na svůj post dočasně rezignuje. Vedení charity zároveň popřelo informace, že o činech vědělo. Organizace v zemi i nadále provozuje 19 škol a vyučuje zhruba 4000 studentů.

Charita More Than Me získala od americké vlády na své působení v Libérii bezmála 600.000 dolarů (přes 13 milionů Kč). Práci Meylerové ocenila i řada osobnostní, mimo jiné americká herečka, moderátorka a filantropka Oprah Winfreyová či zakladatel společnosti Microsoft Bill Gates. Do Bílého domu ji pozval i někdejší americký prezident Barack Obama.