Nejvyšší soud dovolání spolu se spisem převzal minulý týden. O podnětech v trestních kauzách zpravidla rozhoduje za několik týdnů až měsíců. Většinu jich odmítá.

Přímý důkaz proti Konečnému chyběl, podle Krajského soudu v Ostravě i Vrchního soudu v Olomouci však o vině svědčí ucelený řetěz nepřímých důkazů. Pachatel ženu ubil, použil zřejmě kuchyňskou pánev a kladivo. Mezi nepřímé důkazy proti Konečnému patřilo jeho chování před činem i po činu a krev ženy na jeho botách.

Konečný se policistům po svém zadržení přiznal. Později výpověď zpochybnil. Kriminalisté jej prý bili a nutili k doznání. U soudů se snažil svalit vinu na přítele oběti, tvrdil, že žena se s ním chtěla rozejít a že si na její vraždu někoho najal.

Tragédie se odehrála loni v březnu. Žena zemřela na schodišti rodinného domu, kde ji našel její přítel po návratu z dovolené v Turecku. Podle znalců vrah vedl útok razantně a s obrovskou intenzitou, žena utrpěla mnoho tříštivých zlomenin. Zranění vznikla za použití nejméně dvou nástrojů, útok pachatel vedl především na hlavu.

Motivem vraždy byly podle rozsudku peníze. Z domu oběti se ztratily cennosti a hotovost v celkové hodnotě více než 110.000 korun. Mladík, který před vraždou své kamarádce pomáhal na zahradě, měl v době činu finanční problémy a dluhy.