Vokálovi hrozí za vynesení informací o trestním řízení až pětileté vězení. Podle serveru doplatil na to, že z mobilního telefonu jeho manželky odešla na podzim roku 2015 textová zpráva partnerce brněnského podnikatele Albina Arifoviče. Ve zprávě bylo napsáno, že policie zasahuje v kauze Vidkun a že se případ dotýká bývalého ministra vnitra Ivana Langera a tehdejšího hejtmana Olomouckého kraje Jiřího Rozbořila.

Detektiv vinu odmítá, žádné informace o policejním zásahu prý nevyzradil. Jeho žena uvádí, že se o zatýkaní dozvěděla z médií.

Olomoucká korupční kauza Vidkun se týká podezřelých vazeb mezi policisty, podnikateli a politiky. Obviněni v ní byli Rozbořil, tehdejší šéf krajské hospodářské kriminálky Radek Petrůj, bývalý olomoucký policejní náměstek Karel Kadlec a podnikatel Ivan Kyselý.

Vokál byl letos v dubnu zadržen na Ukrajině. Celu opustil po složení kauce, musí ale zůstat v zemi, kde je obviněn z nezákonného prodeje zařízení použitelného k odposlechům. Za to může jít za mříže na čtyři až sedm let.

Někdejší kriminalista figuruje společně s podnikatelem Arifovičem i v dalším případu. Detektiv údajně v letech 2010 až 2015 poskytoval lidem z podsvětí informace ze spisů protidrogové centrály nebo informace z policejních databází o šéfovi ČEZ Danielu Benešovi či lobbistovi Romanovi Janouškovi.