Laboratoř na výrobu amfetaminu byla v suterénu obchodního centra v Jablonci v Poštovní ulici, devětapadesátiletý Rákosník toto obchodní centrum spoluvlastnil. Muž má status spolupracujícího obviněného a k trestné činnosti se přiznal. "Co jsem vypověděl, se zakládá na pravdě. Stydím se, že tady stojím a velmi mě to mrzí," řekl dnes v závěrečné řeči. Nevinná je ale podle něj jediná obžalovaná žena v případě, Iveta Bartáková. Doprovázela Rákosníka při cestách do Švédska a podle obžaloby pašovala do ČR peníze získané prodejem drog. "Byla moje milenka a o ničem nevěděla," řekl Rákosník.

Hlavními odběrateli drog od Rákosníka byli podle spisu sedmapadesátiletý Luka Luburic a o šest let mladší Tibor Karnel. První je původem z bývalé Jugoslávie, druhý z Maďarska a oba žijí hlavně ve Švédsku. Oba zapojení do obchodu s drogami odmítají. "Vše (v obžalobě) se zakládá na tom, co říká spolupracující Rákosník," řekl dnes v závěrečné řeči Luborič. Podle něj i z vyšetřování vyplývá, že neměl žádné peníze, a nemohl tak drogy kupovat. "Bylo by pro mě těžké nějaký obchod financovat, speciálně s narkotiky," dodal.

Další obžalovaní měli podle obžaloby role prostředníků, kurýrů či pomocníků při výrobě a distribuci. Podle státní zástupkyně Petry Pazderkové si gang v trestné činnosti počínal velmi opatrně. "Vše řešili na osobních schůzkách, kde byli také obezřetní. Mobily používali jen omezeně a hovořili přes ně šifrovaně. Využívali i telefonní automaty," uvedla již dříve. Obžalovaný český emigrant žijící ve Švédsku Petr Jendrísek, který byl podle spisu spojkou mezi Rákosníkem a odběrateli, to dnes odmítl. Podle něj o žádné šifry nešlo. "Kdo se s Richardem (Rákosníkem) nestýkal, těžko mohl porozumět o čem mluví. I já s tím měl problém, občas mluvil nesouvisle, přeskakoval v tématech," řekl ve své závěrečné řeči. Tvrdí, že Rákosník byl jen jeho kamarád a o jeho trestné činnosti nevěděl a ani se na ní nepodílel. "Viděl jsem v něm člověka, který dokáže vše zařídit," dodal.

Státní zástupkyně navrhla pro obžalované tresty od podmínek až po 16 let vězení. Obhájci ve svých návrzích požadovali mírnější tresty či zproštění obžaloby, zpochybňovali míru zapojení do činnosti gangu. Někteří obžalovaní se dnes v závěrečné řeči hájili i tím, že jde o vykonstruované obvinění ze strany policie.