Ústavní stížnost byla posledním mimořádným opravným prostředkem. Její odmítnutí je patrné z justičních databází. Plné odůvodnění zatím Ústavní soud nezveřejnil.

Rozsudek vyměřený zlínským krajským soudem je pravomocný od předloňského října, kdy jej potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Loni se kauzou zabýval Nejvyšší soud. Dovolání poukazující na řadu údajných rozporů odmítl.

"Kromě usvědčujících výpovědí poškozených byla v řízení před nalézacím soudem provedena celá řada listinných důkazů, které podporovaly výpovědi poškozených a nebyly s nimi nijak v rozporu," stálo v usnesení Nejvyššího soudu.

Holomek podle rozsudku jako advokát úmyslně vylákal v letech 2000 až 2011 od lidí peníze pod záminkou jejich zhodnocení či poskytování právních služeb. Půjčky nebo jiné závazky buď nesplácel vůbec, nebo jen částečně. Rozsudek čítal dohromady 67 bodů.

V únoru 2011 klienti na Holomka podali insolvenční návrh. Později se věcí začala zabývat policie. Holomek už dřív vinu popřel, podle něj nešlo o podvod, ale o obchodní záležitosti. Také u odvolacího vrchního soudu tvrdil, že se neprokázala výše škody.

Omluvil se pouze klientům, kterým nebyly vráceny zálohy za jeho právní služby, odůvodnil to zahájením insolvenčního řízení.