"Na místo policejní hlídka vyrazila po oznámení exekutorů. S dotyčným mužem už dříve měli podle nich problémy a netroufali si jít do domu bez policejní asistence," uvedla mluvčí. Podle ní jednapadesátiletý muž následně začal policisty ohrožovat krátkou střelnou zbraní, k vyhrožování se přidala i žena. "Říkala, že pokud tam bude nějaký zásah, že tu zbraň také bude schopna použít," uvedla mluvčí.

Policie k domu následně povolala zásahovou jednotku a vyjednavače. Když manželé dům ani po vyjednávání neopustili, zásahová jednotka do domu vtrhla.

"Muž navíc v celém domě pustil plynové spotřebiče a snažil se obydlí podpálit. Jen díky pohotovému zásahu policistů nedošlo k výbuchu," uvedla Haraštová. Doplnila, že když zásahová jednotka vnikla do domu, měl muž v ruce sirky.

"Jednu lehce zraněnou osobu jsme převezli do břeclavské nemocnice," řekla ČTK mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. Policejní mluvčí uvedla, že šlo o zadrženého muže. Ženu záchranná služba ošetřila na místě, následně skončila na policejní služebně.

Že by se v domě střílelo, Haraštová nepotvrdila. Uvedla, že šlo o zásah zásahové jednotky, která mohla použít zásahové rozbušky, které jako výstřely mohly znít. Zákrok ale policie teprve vyhodnotí. Dům prohledali policejní pyrotechnici, aby se ujistili, že se v něm nenachází další zbraně či munice. Podle Haraštové ale nic takového nenašli.

Podle exekutorské komory bylo nařízeno vyklizení dotyčné nemovitosti. Exekutoři v domě byli už letos v dubnu, kdy muž podle komory soudního exekutora napadl. Proto si dnes exekutoři vyžádali asistenci policie.