Před soudem vypovídalo pět žen, které jako středoškolačky na večírky do penzionu jezdily. "Potřebovala jsem brigádu. Měla jsem tam uklízet pokoje, to jsem ale nedělala," uvedla jedna. Připustila, že v penzionu poskytovala sex za úplatu. Řádově prý za každou návštěvu dostávala tisícikoruny.

Další vypověděla, že byla v penzionu jednou na doporučení kamarádky. Myslela si, že si snadno vydělá peníze jako společnice. Neměla prý tušení, že by mělo jít o sexuální služby. "Dozvěděla jsem se od holek, které tam byly, že když slečna nemá sex, tak nedostane zaplaceno. Vybrala jsem si nějakého, který se mi líbil a s tím jsem pohlavní styk měla. Pak si mě zavolal pan Cápek, tam také proběhl sex," uvedla u soudu.

Za večer prý dostala 3000 nebo 3500 korun. "Vyplácela mne Andrea Černotová, byla tím pověřená panem Cápkem," řekla žena. Přiznala, že sex za peníze poskytovala mužům i v pronajatém bytě v Brně s dalšími dívkami. Při výslechu na policii, který byl dnes před soudem čten, navíc řekla, že byt měla pod palcem Černotová. Dívky jí prý odváděly 40 procent z výdělku.

Nejméně v 15 případech poskytovala sexuální služby v Kostelanech další svědkyně. Pohlavní styk přiznala i s Cápkem. Do penzionu prý jezdila za zábavou. "Když jsme měli popito, tak jsem měla sex, s kým jsem chtěla. Když jsem odjížděla, tak jsem dostala peníze, 3000 od Adriany (Černotové)," uvedla.

Před soudem vypovídal i soudní znalec z oboru klinické psychologie. Cápek je podle něj schopný si dobře zapamatovat prožité události a nemá zvýšené sklony k páchání trestné činnosti. Jeho osobnost však vykazuje egocentrické a hedonistické rysy. "Upřednostňuje vlastní potřeby před potřebami okolí. Pořádání večírků zapadá do jeho řešení stresu," sdělil znalec.

Podle obžaloby zákazníci za účast na večírcích platili 12.000 až 15.000 korun. Dívky si podle žalobce sjednával Cápek sám, případně přes internet. Za služby dostávaly obvykle 3000 korun, zbylé peníze zůstaly obžalovaným.

Cápek si podle spisu přišel na víc než milion, s Černotovou vydělali dalších nejméně 61.000 korun. Obžaloba ženu viní i z provozování erotického privátu v Brně, který jí podle spisu vynesl nejméně 200.000 korun. Cápek už dřív označil své stíhání za vykonstruované. Podíl na trestné činnosti odmítla i Černotová. Hlavní líčení bude pokračovat po Novém roce.