V době přepadení měl muž paruku s dlouhými černými vlasy staženými do culíku a na hlavě černou kšiltovku s obdélníkovým štítkem zlaté barvy. Hledanému je 30 až 35 let, měří asi 180 centimetrů. "Má světlou pleť a strniště kolem pusy a tváře. Nad bradou má větší důlek. Oblečen byl do černého trika s dlouhými rukávy, černých kalhot a na nohou měl bílé boty značky Nike," uvedla mluvčí.

Muž s úřednicí komunikoval pouze zvedlým pravým koutkem. Podle policie je ale možné, že tělesnou vadu pouze předstíral, aby zmařil případnou identifikaci. "Není také vyloučeno, že se může jednat o slovenského občana," dodala Martínková.

Po přepadení banky podezřelý muž zamířil směrem do ulice Brdičkova. Nyní mu hrozí až desetiletí vězení. Pokud někdo hledaného na záběrech pozná, má se ozvat na linku 158.

Policisté pátrají také po muži, který podle nich rovněž v pondělí okradl pětaosmdesátiletou ženu v Ciolkovského ulici v Praze 6. Představil se jako pracovník pečovatelského ústavu a seniorku žádal o předložení stvrzenek o platbě obědů a osobních dokladů. Následoval jí do bytu, kde si prohlédl požadované dokumenty. Po několika minutách odešel. Žena po jeho odchodu zjistila, že jí zmizela peněženka, v níž měla přibližně 2000 korun v hotovosti. Pachatele popsala jako muže silnější postavy, který měl krátce střižené vlasy a na sobě kostkovanou košili. Hovořil prý česky bez přízvuku nebo vady řeči. Také tohoto podezřelého zachytily kamery. Podezřelému hrozí až tři roky vězení.