Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 16:00 SEČ odepisoval 0,4 procenta na 96,765 bodu. Euro na dolar přidávalo 0,6 procenta na 1,1424 USD, britská libra k dolaru pak vykazovala růst skoro o 0,2 procenta a vystoupila na 1,2661 USD. Dolar k japonskému jenu ztrácel 0,3 procenta na 112,16 JPY.

Na trhu všeobecně převažuje názor, že Fed dnes úrok zvýší, což by letos bylo už počtvrté. Analytici se také domnívají, že kvůli obavám ze zpomalení globálního růstu Fed současně vyjádří opatrnost ohledně budoucího zpřísňování měnové politiky.

Vzhledem k očekávanému kroku Fedu, obchodním sporům USA a Číny i výkyvech na globálním finančním trhu někteří investoři začínají pochybovat, že dolar si v příštím roce udrží postavení hvězdné měny. Prezident USA Donald Trump v úterý na twitteru napsal, že je neuvěřitelné, aby centrální banka za současné globální hospodářské a politické nejistoty byť jen uvažovala o zpřísnění měnové politiky.

"Nehledě na Trumpovu nespokojenost je zvýšení sazeb stále pravděpodobné, ale je zde vysoká pravděpodobnost, že v roce 2019 omezí počet zvýšení z plánovaných tří na dvě," uvedl analytik Kit Juckes ze společnosti Société Générale.