Euro na dolar ve stejnou dobu přidávalo 0,2 procenta na 1,1374 USD, britská libra k dolaru vykazovala růst ve stejném rozsahu a vystoupila na 1,2661 USD. Dolar k japonskému jenu ztrácel zhruba 0,2 procenta na 112,56 JPY.

Propad amerických akcií, různorodá hospodářská data z americké i světové ekonomiky i přetrvávající výkyvy na trhu posílily názor, že očekávané zvýšení úrokových sazeb na nynějším zasedání měnového výboru Fedu by mohlo znamenat konec tříletého období růstu úroků. Někteří obchodníci začínají pochybovat, že dolar si v příštím roce udrží mezi předními měnami postavení nejvýdělečnější měny.

Měnový výbor Fedu dnes zahájil dvoudenní zasedání, výsledek jednání oznámí ve středu. Analytici očekávají, že Fed zvýší základní sazbu o čtvrt procentního bodu do pásma 2,25 až 2,50 procenta. Šlo by už o čtvrté zvýšení sazeb v letošním roce.

Dolaru neprospívají ani komentáře prezidenta USA Donalda Trumpa, který na twitteru napsal, že je neuvěřitelné, aby centrální banka za současné globální hospodářské a politické nejistoty byť jen uvažovala o zpřísnění měnové politiky.

Nejnovější průzkum Bank of America Merrill Lynch ukázal, že Investoři hodnotí vyhlídky světové ekonomiky nejpesimističtěji za posledních deset let.