Krajíček založil v roce 1992 spolu s dánskou Europaeiske první specializovanou cestovní pojišťovnu na českém trhu, tehdy ještě pod názvem Evropské Cestovní Pojištění. V jejím čele působil nepřetržitě 26 let a v posledních letech v rámci koncernu odpovídal také za rozvoj sesterských pojišťoven v Polsku, Rusku a na Ukrajině. Rušikvas se jako jeden z prvních zaměstnanců rozvoji pojišťovny podílel a v roce 1999 převzal v rámci představenstva odpovědnost za obchod a marketing.

Pojišťovna je s více než milionem pojištěných ročně a obratem přes 600 milionů Kč několik let jedničkou v oboru. Spolupracuje s osmi z deseti největších cestovních kanceláří v zemi a významný tržní podíl má rovněž v pojištění pracovních cest.

Dvořák (43) nastoupil během studií pražské VŠE do Hasičské vzájemné pojišťovny, kde působil naposledy jako finanční ředitel. Na stejnou pozici přešel v roce 2002 do Evropské, kde je od května 2009 rovněž členem představenstva. Landík (43) absolvoval Národohospodářskou fakultu VŠE. V Evropské pracuje od roku 2000, v roce 2014 se stal členem představenstva zodpovědným za likvidaci škod, správu pojištění a klientské centrum. Nově bude odpovídat také za obchod a marketing. Nové dvoučlenné představenstvo se ujme funkce po výroční valné hromadě společnosti na konci března 2019.

fd mal